Reunie UTS afd. Electronica 1963-1965 in 2013

REUNIE 2014

Donderdag, 13 november 2014, de derde reunie van klas T2 van de Ir. G. Hofstedeschool. Om 11 uur samenkomst bij Grand Café "De twee Wezen" in Hengelo. Omringd door de geuren van koffie vond de begroeting plaats in ruimte 25 van het café.

Twee nieuwe gezichten, te weten Appie Nijkamp en Rob Hania, werden welkom geheten door de harde kern van klasse T2, begeleid, zoals altijd, door Roel Davids, die ondanks het feit dat hij de 80 jarengrens al heeft overschreden , nog steeds zeer vitaal is.
Na een korte update werd koers gezet naar techniekmuseum "Heim".

Vele, uit het verleden, bekende plaatsen werden gepasseerd, zoals de Brink, Telgenflat, Europa-tunnel en Stork. Ook kon nog een glimp van de voorgevel van de UTS waargenomen worden. Het Heim is gevestigd in de vroegere 'Wilhelminaschool", de bedrijfsschool van Stork, waar tijdens de tweede wereldoorlog ook nog een tijd de HBS ondergebracht was. Het voorste gedeelte is nog redelijk in oude stijl gehouden en afgezien van de nieuwe, ingebouwde lift is het trappenhuis nog geheel in de oorspronkelijke staat. Veel herkenbare zaken werden bekeken, zoals radarinstallaties, radiobuizen, analoog "rekentuig", telefoons en ander elektrische apparaten, maar ook stoommachines, gereedschappen en een model van een complete suikerfabriek. Een aardig uitstapje waarbij de nadruk toch eigenlijk meer lag op het bijkletsen dan op het bezichtigen van de geëxposeerde stukken. Teruggekeerd in "De twee wezen" werd de lunch genuttigd en nog veel nagepraat over verleden, heden en toekomst. Samengevat een heel erg gezellige bijeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar is.
Hulde aan de initiator en organisator van het gebeuren, Joop Alders. Aangezien Joop er niet echt van houdt in de schijnwerpers te worden gezet, zijn de foto's waarop hij staat steeds wat wazig of is dat toeval??

Hieronder de eerste foto's die op de reunie van 13-11-2014 genomen zijn. (fotografen Appie Nijkamp en Joop Alders)
Het verslag van deze gezellige gebeurtenis volgt op korte termijn.

Het hele gezelschap bij de koffie, met de klok mee, beginnend met Peter Schaapman, Han Hulshuis, Gerrit Ziggers, Et de Vos
Rob Hania, Joop Alders, Appie Nijkamp, Jan Poortman, Roel Davids en Wim Godeke.

RoelDavids, Peter Schaapman

Ernstige gezichten bij het bestuderen van de kaart

En weer staat Joop er niet scherp op

Rob Hania, Et de Vos en Gerrit Ziggers.

Roel Davids ( nog steeds in topvorm) en Jan Poortman ( Iets omvangrijker dan op de T2-klassefoto)

Han Hulshuis en de organisator Joop Alders. ( hopelijk komt er nog een betere afbeelding)

Appie Nijkamp (Niets veranderd), Peter Schaapman, Rob Hania en Et de Vos.

Jan Poortman en Wim Godeke.