Indicator I-106-A

Deze indicator is een soort frequentiemeter en een veldsterktemeter alhoewel hij voor dat laatste waarschijnlijk niet gemaakt is.
Het instrument bestaat uit een kastje met een aangebouwde antenne en binnenin een afstemcondensator met een parallelkring, een diode en een meter..

Dit is het instrument, een soort handtasje maar dan van metaal.

Links de meter en rechts de afstemknop. Het bereik loopt van ca. 100 MHz en 160 MHz. Ideaal voor de 2 meter amateur. Ik heb hem geprobeerd met mijn 2 meter-set. Hierbij sloeg de meter wat te ver uit, de gevoeligheid is niet te regelen en ik kon het apparaat alleen temmen door de telescoopantenne in elkaar te schuiven.
Dus veldsterktemeter wordt hij niet.

De achterkant met opgeborgen antenne.

En zo staat de antenne in ontvangststand. Je kunt hem tot ongeveer een meter uitschuiven.

Op deze afbeelding een blik op de zijkant.

Bovenaanzicht, dit paneel is tevens de "motorkap". Door de acht schroeven los te draaien kun je het binnenwerk bewonderen.

Het typeplaatje. Geen aanwijzing over de productiedatum.

Ja, een delicaat instrument.

Het binnenwerk, de antenne wordt met een condensator aan de parallel-kring gekoppeld. De diode wordt vanaf een aftakking op de spoel via een grote litzedraad aan een diode gekoppeld die de meter aanstuurt. Geen condensator over de meter..... De afstem-C heeft één stator-plaat en twee rotor-bladen.

Nogmaals het zelfde, maar nu vanaf de achterzijde gezien.

Nog een detail van de schakeling. De diode is in een isolatieblokje gemonteerd.

Zo gauw ik er iets meer over weet zal dat hier onder worden gepubliceerd.

 

Flag Counter